Silverscreen DIY

Post by: Joris Weijdom Add comments
Stereoscopie

IMG_7406.jpgNa onderzoek begonnen met het maken van een eigen Silverscreen voor stereoscopie projectie. Begonnen met een 4 mm MDF plaat van 1.20 m x 0.95m met aan 1 kant een plastic-coating (wit). Daar omheen twee houten frames gemaakt die de plaat met vleugelmoeren kan vastklemmen. Dit geeft mij de mogelijkheid om ook andere materialen in het frame te hangen.

Voor het zilver een Aluminium verf gebruikt, erg goede resultaten behaald met verf van Trimetal Steloxine Alu High Temperature. Het is belangrijk dat de verf daadwerkelijk metaaldeeltjes bevat. 1 versie MDF plaat eerst voorgestreken met primer bij de ander direct de Alu-verf op de plastic coatlaag aangebracht. Uiteindelijk blijkt de primer nauwelijks verschil te maken. Wel is het lastig dat de Alu-verf door zijn hoge pigment dichtheid na het drogen blijft afgeven. Uiteindelijk daarom de plaat nog gefixeerd met een mat-lak spuitbus. (Let er wel op dat je ongeveer 30 cm van de plaat egaal spuit anders krijg je vlekken).

Ten slotte nog twee ringen aan bovenkant bevestigd met snelkoppelingen zodat we het frame desgewenst kunnen ophangen. Zie de fotos hieronder voor een indruk.

Comments are closed.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in