MATZERclass Mixed Reality en de theatrale ruimte

Post by: Joris Weijdom Add comments
Matzerclass

P1100626_resizeIn deze tweedaagse workshop worden de mogelijkheden verkend van het combineren van driedimensionale analoge ruimte en digitale ruimte. Cursisten gaan aan de slag met het projecteren van digitaal beeld op een wijze waarin deze perspectivisch samenvalt met de analoge ruimte; deze techniek wordt ook wel projectionmapping genoemd Een toegankelijk en gratis softwarepakket als de Video Projection Tools (VPT) wordt geïntroduceerd en toegepast zodat de deelnemer deze kan gebruiken in zijn/haar eigen praktijk. Ook wordt aandacht besteed aan meer geavanceerde digitale 3D technieken die het mogelijk maken het mixen van ruimtes verder te verkennen.

Deelnemers doen zelf ervaring op door in groepjes te werken aan diverse opdrachten. Aan het eind van elke opdracht presenteren de groepen hun werk aan elkaar. Uiteindelijk zal worden gewerkt aan een eindpresentatie, die is bedoeld als samenvatting van het creatieve werkproces. Deze is openbaar toegankelijk en vloeit over in het programma HighTechTheatre, waarin andere interactieve podiumkunsten worden gepresenteerd.

Comments are closed.

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in